February 27, 2024
Marc Stutzmann novým členem Canyon Northwave MTB Teamu

Český tým pod vedením Kristiána Hynka nabírá do svých řad nového člena. Je jím jednatřicetiletý švýcarský maratonec Marc Stutzmann, bývalý člen týmu Texpa Simplon.

Tým Canyon Northwave vstupuje do sezóny 2023 silnější. K Martinu Stoškovi, Andreasu Seewaldovi, Petru Vakočovi a Stefanie Dohrn se přidává zkušený závodník ze Švýcarska Mark Stutzmann. Dvojnásobný medailista ze švýcarského šampionátu či vítěz závodu maratónské série se stejně jako ostatní členové celku specializuje na maratonské závody. Tým posiluje s vidinou nejen osobních úspěchů, ale i těch týmových. Hned v prvním vrcholu sezóny bude klíčovou oporou dua Stošek/Seewald na legendárním etapovém závodě Cape Epic.

"Jsem nadšený a hrdý, že můžu v nové sezóně reprezentovat tým Canyon Northwave. Už se nemůžu dočkat prvních závodů," uvedl stručně k novému angažmá Marc.

"Jsem moc rád, že se Marc stává členem naší "party". Marc je vynikající závodník a věřím, že je v něm další potenciál k výkonnostnímu růstu. Uděláme vše pro to, abychom mu společně s našimi partnery zajistili pro tento růst podmínky. Zároveň se tímto náš tým stává opět o trochu více mezinárodním. Již se těším na první závody letošní sezóny, začínáme již za týden ve Španělsku."

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.