February 27, 2024
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.

Všichni tři muži týmu Canyon Northwave budou do závodu vstupovat jako adepti na pódiové umístění. O top ten se bude chtít porvat Stefanie Dohrn, pro nikoho to ale nebude jednoduché, na jezdce čeká 100 kilometrů dlouhá trať s převýšením 4 779 metrů!

Stefanie Dohrn

Start i cíl závodu je umístěn v Morzine, francouzském horském středisku nedaleko švýcarských hranic, kde nenajdete ani metr roviny. Závodníci se na trati pohybovali již několik dní před závodem a ohlasy byli ve směs pozitivní.

Mapa trati

Jako první se na start sobotního závodu postaví elitní muži, kteří odstartují v 8:00, elitní ženy odstartují v 8:05. O průběhu závodu Vás budeme informovat na sociílních sítích, sledujete Canyon Northwave MTB Team na Facebooku i Instagramu.

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Stošek a Stutzmann vítězí na Swiss Epic, Seewald a Dohrn na Grand Raidu

Tomáš Ježek

Jeden z nejúspěšnějších týdnů má za sebou Canyon Northwave MTB Team. Martin Stošek společně s Marcem Stutzmannem vybojovali vítězství na etapovém závodě Swiss Epic a v sobotu 19. srpna vyhrál Andreas Seewald a Stefanie Dohrn prestižní švýcarský maraton Grand Raid.