February 27, 2024
Stošek a Stutzmann vítězí na Swiss Epic, Seewald a Dohrn na Grand Raidu

Jeden z nejúspěšnějších týdnů má za sebou Canyon Northwave MTB Team. Martin Stošek společně s Marcem Stutzmannem vybojovali vítězství na etapovém závodě Swiss Epic a v sobotu 19. srpna vyhrál Andreas Seewald a Stefanie Dohrn prestižní švýcarský maraton Grand Raid.

V pětietapovém závodě Swiss Epic 2023 se podařilo česko-švýcarské dvojici Stošek/Stutzmann urvat celkem tři etapová vítězství a závod ovládli suverénním způsobem s náskokem 7 a půl minuty na druhý tým.

"Jsem hodně spokojenej, i Marc jel skvěle. Potkal nás naštěstí jen jeden defekt, jinak šlo vše podle plánu. Měli jsme skvělou výkonnost, takže jsme ani nemuseli moc často riskovat. Poslední den jsme byli dost nervózní, šest a půl minuty se může zdát jako velký náskok, na druhou stranu, když by nás potkal špatný defekt - třeba prořízlý plášť a museli bychom dávat duši, nestačilo by to. Na maratonu není žádný náskok dostatečný. Naštěstí se ale nic nestalo, naopak, jelo se nám skvěle a v posledním kopci jsme nastoupili a jeli jsme. Byla to krásná tečka za závodem, užili jsme si oslavy a jsem hodně spokojený, musím ocenit i výkon Marca," okomentoval závod Martin Stošek.

Martin a Marc s trofejí pro celkové vítěze závodu

V sobotu 19. spna - v den poslední etapy Swiss Epic, ve Verbieru startoval legendární maraton Grand Raid. Toho se účastnila druhá část Canyon Northwave MTB Teamu. 126 kilometrů dlouhý závod s převýšením přes 5 000 výškových metrů ovládl Andreas Seewald a v ženách vybojovala vítězství Stefanie Dohrn, čímž podtrhli skvělý týden týmu. Potvrdili také skvělou výkonnost a ozkoušeli si trať, na které se za dva roky bude konat světový šampionát v maratonu.

Nyní na jezdce čeká krátká závodní pauza, na start se postaví opět v září, kdy je čeká 3. díl Světového poháru maratonců, který se jede ve francouzském Morzine.

Foto: Marius Holler

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.