February 27, 2024
Smolný evropský šampionát, nejlepší z týmu 9. Dohrn

Canyon Northwave MTB Team měl na evropském šampionátu smůlu. Kvůli technickým problémům nedokončil jeden z favoritů Martin Stošek, defekt potkal i Marca Stutzmanna, jenž dojel na 38. místě. Kvalitní výkon podala Stefanie Dohrn, jež dojela na 9. pozici.

Ženy se na start postavily již v 9:00. Čekala na ně trať v délce 80 kilometrů s převýšením přes 2 500 metrů. Stefanie Dohrn dorazila do cíle na 9. pozici.

Závod elitních mužů, kteří startovali v 9:30, musel vynechat Andreas Seewald, a to kvůli nemoci. Největší nadějí týmu byl Martin Stošek, toho bohužel krátce po startu potkal defekt, který musel spravovat a ztratil téměř dvě minuty na čelo. Na stejném místě potkal defekt i Marca Stutzmanna, který dojel do cíle na 38. pozici.

Martin Stošek po technikcých problémech zahájil stíhací jízdu, následná výměna kola ho ovšem zdržela a musel ztrátu opět dojíždět. Později ze závodu odstoupil.

"Na pátém kilometru jsem měl v rychlém blátivém sjezdu defekt, a to asi z pátýho místa. Chytil jsem nějaký kamínek a měl jsem hned díru v plášti. Nemohl jsem nic dělat, jezdím spíš na jistotu, nemám to podhuštěný, zkrátka smůla. Dával jsem dva plugy, ztrátu jsem měl přes minutu a půl a zahájil jsem stíhací jízdu. Pět kilometrů před koncem prvního okruhu už jsem měl kolo zase měkký, protože to utíkalo, takže jsem jel stíhací jízdu skoro na prázdném kole. Měl jsem to ale už jen 20 sekund na čelo, takže jsme to vyměnili a dojela mě skupina zezadu. Začalo mi pak docházet, stíhací jízda mě stála dost sil a na čtvrté hodině jsem ze závodu odstoupil, už bych stejně o dobré umístění nejel. Jsem naštvanej, nejsem si vědomej žádných chyb, ale když se jede takové tempo, ztráta se nedá stáhnout," uvedl v cíli Martin Stošek.

Martin Stošek

Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Martin Stošek se nyní přesouvají do Itálie, kde budou startovat v závodě Hero Dolomites. Držte palce a sledujte Canyon Northwave MTB Team na webových stránkách i sociálních sítích.

Foto: UEC

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.