February 27, 2024
Mistrovství Evropy hostí Laissac, Stošek adeptem na medaili

Mistrovství Evropy v maratonu hostí jihofrancouzské městečko Laissac. V dresech Canyon Northwave MTB Teamu se na start postaví Martin Stošek, který bude patřit mezi favority. Dále startuje Marc Stutzmann a Stefanie Dohrn. Ze zdravotních důvodů musí boj o modrý dres evropského šampiona vynechat Andreas Seewald, který je nemocen.

Canyon Northwave MTB Team bude spoléhat především na Martina Stoška, jenž bral uplynulý víkend stříbro v závodě Světového poháru v italském Finale Ligure.

"Na mistrovství Evropy se těším, forma by měla být dobrá, snažil jsem se teď odpočinout, v neděli to nebylo úplně jednoduchý. Dali jsme si dva tréninky na trati. Okruh se mi líbí, myslím si, že když budou nohy, dá se zajet dobrej výsledek. Jdu do toho s optimismem a budu se snažit podat co nejlepší výsledek. Jedeme na fullu, trať je podobná českým závodům, ale je tam víc kopců. Jsou tam široké cesty, občas kameny a je to dost na výkon. Je tam i pár singlů, ale nic technicky těžkého. Je to pořád nahoru a dolů, když bude výkon, dá se jet kdekoli," sdělil nám na dálku Martin Stošek.

Martin Stošek

Trať závodu elitních mužů měří celkem 94 km, za závod nastoupají lehce přes 3 000 metrů. Elitní ženy absolvují 80 km dlouhý závod a nastoupají 2 500 výškových metrů.

Plánek trati

Program ME startuje v neděli v ranních hodinách, elitní ženy se na start postaví v 9:00, muži v 9:30. Odkaz na live timing naleznete ZDE.

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.