February 27, 2024
Martin Stošek získává 2. místo v závodě Světového poháru, Vakoč poprvé závodil na gravelu

Martin Stošek získal uplynulý víkend v italském Finale Ligure druhé místo v závodě Světového poháru v maratonu a na stejnou příčku se vyhoupl i v celkovém pořadí. Marc Stutzman dojel na 10. pozici, Stefanie Dohrn závod bohužel nedokončila a Andreas Seewald kvůli nemoci nenastoupil. V sobotu se také jel ve Spojených státech prestižní gravelový závod Unbound Gravel, kde startoval i Petr Vakoč, který prvně nejel v dresu týmu Canyon Northwave.

Na jezdce čekala ve Finale Ligure trať v délce 100 km s převýšením necelých 4 000 m. Martin Stošek si čelo závodu hlídal od startu. Po polovině celkové distance dokonce zavelel k ataku a na čele se pohyboval sám, pak ho ale dostihl Kolumbijec Diego Arias a v psoledních 20 kilometrech mu cuknul. Martin dojel na druhém místě.

Martin kontroluje průběh závodu

"S výkonem jsem spokojenej, jelo se mi dobře a hlavně jsem do cíle nepřijel tak vyřízenej jako v Novém Městě na Moravě, kde to asi bylo ovlivnění nemocí týden před. Závod se dnes rozhodl ve sjezdu před poslední feed zónou, kde si Diego vytvořil drobnej náskok. Před tím jsem zkusil nastoupit, ale Diego mě dojel a ve sjezdu jel dost riskantně, já jsem si naopak říkal, že ve sjezdu se nechci týden před Evropou zranit, takže jsem tak riskantně nejel a v závěrečném kopci jsem ho už sjet nedokázal," sdělil v cíli Martin Stošek.

Nesmíme také zapomenout zmínit, že ke konci května Canyon Northwave MTB Team opustil Petr Vakoč. Jeho dalším cílem v kariéře jsou především gravelové závody, s horskými koly ale definitivně nekončí, rád by se v roce 2024 opět postavil na start Cape Epic, a to v dresu Canyon Northwave.

V zámoří Petr stihnul již dva gravelové závody, nejprve startoval na Gravel Locos, kde dojel šestý, uplynulý víkend se postavil na start prestižního podniku Unbound Gravel, který dokončil na druhém místě.

Vraťme se ale ještě zpět k jeho bikové kariéře. Petr své působení na horských kolech zhodnotil následovně: "Je to spojení biku a silnice, je to zábavný, navíc je to nová disciplína. Myslím si, že by mi mohly sedět vzdálenosti závodů, bude to něco jako silniční klasiky. Na základě prvních tří závodů se pak rozhodnu, jestli do gravelu půjdu naplno, nebo si budu závodění jen užívat. Zatím si to ale musím rozhodnout. Mám i jiné plány, a to hlavně v oblasti psychologie a koučinku," uvedl Petr, kterému do další části kariéry přejeme hodně štěstí.

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.