February 27, 2024
Martin Stošek získal 3. místo na Dolomiti Superbike

Uplynulá sobota patřila dalším závodům v Itálii. Ve Villabasse se jel 28. ročník maratonu Dolomiti Superbike a skvělý výsledek zaznamenal Martin Stošek, jenž bral ve 123 kilometrů dlouhém závodě 3. místo.

Muži se na start postavili již v 7:30. Dolomiti Superbike se řadí mezi nejnáročnější maratony světa, na jezdce čekalo 3 400 výškových metrů, Martin se ale ničeho nezalekl a od startu si hlídal čelo závodu. Skvěle zvládl i závěrečný sprint, ve kterém vybojoval 3. místo.

"Závod byl dobrej, jsem rád, že se mi tady daří. Třetí start a potřetí jsem na pódiu. Byla velká konkurence, chyběl akorát Andy (Andreas Seewald, týmový kolega Martina, pozn. red.) a Diego Arias. Hlídal jsem si čelo od začátku a čekal jsem, co se bude dít v posledním kopci. V půlce za to vzal drtivě Paez a zůstali jsme ve dvou, pak si to sedlo, trošku zvolnil, ale potom trošku zvýšil tempo a když to bylo na mě moc, vzal za to a jel. Byla dost znát nadmořská výška, čísla nebyla taková, jako když jezdím doma. Naštěstí jsem ale úplně nebouchnul. Dojeli mě pak Rabensteiner se Samparisim a Rosou. Do špurtu jsem si urval dobrou pozici a Fabian mě porazil jen o kousek. Výkonnost byla dobrá, hodně jsem trénoval, jsem dva týdny v tvrdém tréninku," uvedl k závodu Martin, jenž se druhý den vydal do Livigna, kde absolvuje tréninkový kemp směrem k přípravě na světový šampionát, který se jede ve skotském Glasgow.

Závěrečný sprint

Na 11. pozici dojela v závodě žen Stefanie Dohrn, 18. místem Martina doplnil Marc Stutzmann. Na start se nepostavil německý šampion Andreas Seewald, který je stále zdravotně indisponován, již brzy se ale do závodního kolotoče navrátí.

FOTO: FB Dolomiti Superbike

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.