February 27, 2024
Martin Stošek třetí na Mediterranean Epic

Ve skvělém světle se v prvním závodě sezóny 2023 představili jezdci Canyon Northwave MTB Teamu. V etapovém závodě Mediterranean Epic bral Martin Stošek třetí příčku v celkovém pořadí zatímco Andreas Seewald ovládl hned první etapu.

Čtyřetapový podnik Mediterranean Epic bývá tradičně prvním závodním testem Canyon Northwave MTB Teamu. Nejinak tomu bylo i letos. Španělský region Valencie nabízí skvělé teplotní podmínky, ale i ideální cyklistické trasy. Právě z tohoto důvodu se jezdci na východě Španělska objevili i letos a setkali se tak s první závodní intenzitou a dokonce i s prvními úspěchy. Andreas Seewald ovládl hned úvodní časovku na vrchol Antenas Oropesa del Mar. 19 kilometrů dlouhou sólo jízdu s převýšením přes 600 metrů zvládl za 46 minut a 3 sekundy. Martin Stošek byl klasifikován na 8. místě, Marc Stutzmann byl 12. a v elitních ženách byla na 9. pozici klasifikována Stefanie Dohrn.

V etapě číslo 2 se celkovým pořadím posunul Martin Stošek, když dojel čtvrtý a na stejnou pozici se posunul i v průběžném pořadí. Andreas Seewald klesnul na 5. místo.

Třetí etapa měřila 104 kilometrů a za její délku jezdci nastoupali přes 2 200 výškových metrů. 3. místo bral Andreas Seewald, Martin Stošek byl pátý a Marc Stutzmann šestý.

Do závěrečné etapy nastupoval Andreas Seewald jako třetí muž průběžné klasifikace. Zastavily ho ovšem zdravotní obtíže a dojel hluboko ve startovním poli. Celkové třetí místo tak obsadil Martin Stošek, Marc Stutzmann byl čtvrtý a Andreas Seewald po problémech 21. Stefanie Dohrn závod nedokončila.

"Se závodem jsem nakonec docela spokojenej, bohužel Andi vypadl z celkovýho pořadí, tím pádem jsem se posunul na třetí místo. Pro nás jako tým to byl úspěšnej závod, na rozjetí to bylo dobrý, vyzkoušeli jsme spoustu věcí, vyzkoušeli jsme si, jak jsme na tom výkonnostně.  Díky tomu, že tratě jsou tu dost technický, měli jsme šanci potrénovat i ve sjezdech. Celkově jsem se závodem spokojenej," sdělil po poslední etapě Martin Stošek.

Následující den, tedy v pondělí,  se jezdci přesunuli do Girony, kde se k týmu přidá i Petr Vakoč a společně zahájí finální přípravu na vrchol jarní sezóny. Tím bude Cape Epic, etapový závod dvojic, jenž se jede mezi 19. a 26. březnem v Jihoafrické republice.

Foto: Mediterranean Epic

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.