February 27, 2024
Martin Stošek bere stříbro na mistrovství světa

Ze světového šampionátu v maratonu, který se konal ve skotském Glentress Forest, odjíždí Canyon Northwave MTB Team se stříbrnou medailí. Tu vybojoval Martin Stošek. Skvělý výkon podal rovněž Marc Stutzmann, který dojel na 4. pozici a 10. byl Andreas Seewald. Stefanie Dohrn dojela v závodě žen na 19. pozici.

Hned od startu 96 kilometrů dlouhého závodu se Martin pohyboval blízko čela. Na 70. kilometru se odtrhla trojice jezdců a Martin mezi aspiranty na medaile nechyběl. O zlato bojoval až do posledního sjezdu, kde si Brazilec Henrique Avancini vytvořil drobný náskok. Martin dorazil do cíle se ztrátou 28 sekund na 2. místě.

"Vše se rozhodovalo v posledním stoupání, nebo spíš v posledním sjezdu, kde jsem na Avanciniho nestačil, nebylo to o technice, spíš o výkonnosti, ujel mi a já už ani nebyl schopen držet řídítka. Nakonec to nedalo o kousek," vykládal 29letý biker jenž tak navázal na svého kamaráda a týmového manažera Kristiána Hynka, jenž má stříbro z MS 2018.

"Se závodem jsem moc spokojený, cítil jsem se velmi dobře, jsem rád, že se mi povedlo vyladit výkonnost. Trať byla těžká, hodně technická, a navíc na mokru, takže jsem dost spokojený, že jsem dokázal zajet takový výsledek v podmínkách, které mi úplně nevyhovují. Z medaile mám velkou radost, před závodem jsem si říkal a doufal jsem, že placka bude,” okomentoval závod Martin, který získal druhou medaili na MS. Tu první vybojoval v roce 2020 v turecké Sakaryi.

Martin Stošek po boku novopečeného světového šampiona Henriqua Avanciniho z Brazílie a Lukase Bauma z Německa

Skvělý výkon předvedl i švýcarský reprezentant Marc Stutzmann, který dojel na skvělém 4. místě a zaznamenal největší úspěch kariéry. Na 10. pozici byl Andreas Seewald, světový šampion z roku 2021, který se do závodního kolotoče navrátil po delší nemoci.

Marc Stutzmann podal skvělý výkon
Martin Stošek se svým týmovým kolegou Andreasem Seewaldem

Stefanie Dohrn závod žen dokončila na 19. pozici.

Andreas Seewald se ihned ze Skotska vydal do Spojených států, kde absolvuje legendární závod Leadville 100 MTB Race. Martin Stošek a Marc Stutzmann budou tým reprezentovat na etapovém závodě dvojic Swiss Epic, který startuje již nadcházející víkend.

Foto: Michal Červený

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.