February 27, 2024
Canyon Northwave MTB Team zahajuje závodní sezónu 2023

Český tým pod vedením Kristiána Hynka zahajuje závodní sezonu 2023. Ve čtvrtek 9. února se Marc Stutzmann, Martin Stošek, Andreas Seewald a Stefanie Dohrn postaví na start Mediterranean Epic.

"Startujeme ve čtvrtek, pocity jsou dobré, zimní příprava proběhla podle plánu, vyhnuly se mi nějaké větší zdravotní potíže. Byl jsem teď poslední tejden lehce nachlazenej, ale už jsem z toho venku a stihnul jsem i něco odtrénovat. Přišlo to naštěstí v dobrou dobu. Ve Španělsku se teď seznámíme s terénem, materiálem a pojmeme to především tréninkově. Hlavním cílem je samozřejmě Cape Epic. Odzávodíme tu a pak tady ještě deset dní zůstaneme v okolí Girony na soustředění. Zaměříme se tu nejen na trénink výkonnosti, ale i techniky a materiálu. Budeme tu také řešit nastavení tlumičů, testovat materiál a směřovat vše směrem ke Cape Epic. Tréninky s Karlem Martinkem probíhají slušně, zvolili jsme teď jinou variantu, program před Epicem je teď jinej než loni, nepojedeme Andalusia Bike Race. V tréninku se ale cejtim dobře, čísla vypadaj slušně, myslím si, že jsem odvedl tuhle zimu slušnou práci, takže jsem na závody natěšenej," uvedl Martin Stošek.

Čtyřetapový podnik Mediterranean Epic bude prvním závodním testem pro jezdce Canyon Northwave MTB Teamu. Závod hostí španělský region Valencie a po jeho konci se tým přesune na sever Španělska, kde absolvuje tréninkový kemp v rámci přípravy na první vrchol sezóny - Cape Epic.

Zpět ale k úvodnímu závodnímu testu! V loňském roce na Mediteranean Epic Andreas Seewald vyhrál hned úvodní časovku. Jak si povede Marc Stutzmann, Andreas Seewald, Martin Stošek a Stefanie Dohrn letos?

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.