February 27, 2024
Český šampionát již tento víkend, na startu Stošek s Vakočem

Canyon Northwave MTB Team má za sebou první vrchol sezóny - Cape Epic a na něj navazující závodní volno. Tento víkend se ovšem jezdci znovu postaví na startovní čáry. Martin Stošek a Petr Vakoč absolvují v neděli 30. dubna mistrovství České republiky v maratonu, Andrease Seewalda a Marca Stutzmanna čeká v sobotu 29. dubna legendární maraton Garda Trentilno.

Mistrovství České republiky v maratonu se pojede v tradičním dějišti Českého poháru - v Machově na severu Čech. Na jezdce česká trať v délce 68 kilometrů s převýšením přes 2 200 výškových metrů. Martin Stošek se na start postaví jako jeden z favoritů závodu.

"Na mistroství České republiky se těším. Od Cape Epicu jsem závodil jen jednou. Po Epicu jsem měl týdenní odpočinek, prodělal jsem i virózu, ale pak to bylo dobrý. Nemoc se vlezla naštěstí do volna. Pak jsem se rozjezdil a výkonnost nebyla špatná, ani v Hradci to nebylo špatný, ale po dvou hodinách mi vyskočilo rameno a závod jsem nedojel. Řešil jsem to s doktory, měl jsem spíš odpočinkový týden a postupně jsem se vrátil do tréninku. Příprava nebyla ideální, ale myslím si, že není důvod, abych se toho bál, v tréninku to teď vypadá dobře. Docela se zase těším na závody, uvidíme, jak to půjde," uvádí směrem k nedělnímu závodu Martin, který v loňském roce bral na MČR stříbro.

Martin Stošek

Na český šampionát se chystá i Petr Vakoč. Ten dojel v loňském roce na českém šampionátu na sedmém místě a své umístění chce bezpochyb vylepšit. V Machově si již byl projet trať, ladil formu a doufá v úspěch.

Petr Vakoč

Sobota 29. dubna bude naopak patřit mezinárodní části celku Canyon Northwave. Švýcar Marc Stutzmann a Němec Andreas Seewald se společně s manažerem celku Kristiánem Hynkem vydali do Itálie, kde se postaví na start závodu Garda Trentilno v rámci Riva del Garda Bike Festivalu. Na jezdce čeká extrémní trať v délce 82 kilometrů s převýšením necelých 3 500 metrů.

Andreas Seewald

Následující týden se do Itálie přesune i druhá polovina týmu. Závodníky čeká další prestižní podnik - Capoliveri Legend Cup na Elbě. Hned poté se celý tým i se Stefanie Dohrn přemístí do České republiky, kde 13. května absolvuje první závod Světového poháru v maratonu.

Také by vás mohlo zajímat
News
Závěrečný díl Světového poháru hostilo Snowshoe, Stošek šestý

Poslední závod světového poháru v maratonu se jel v americkém Snowshoe. Martin Stošek získal v náročném závodě 6. místo, na 7. příčce byl Marc Stutzmann a na 12. pozici dojel Andreas Seewald.
News
Andreas Seewald třetí na světovém poháru v Morzine

Ve třetím díle Světového poháru horských kol bere Andreas Seewald bronzovou medaili. Ve 100 kilometrů dlouhém závodě nestačil pouze na vítězného Kolumbijce Leonarda Paeze a druhého Itala Diega Rosu. Marc Stutzmann dojel do cíle na 15. pozici, Stefanie Dohrn závod nedokončila a Martin Stošek do závodu kvůli nemoci nenastoupil.
News
Světový pohár v maratonu pokračuje ve Francii

Tomáš Ježek

Třetí díl Světového poháru horských kol se jede v sobotu 16. září ve francouzském Morzine. Canyon Northwave MTB Team vstupuje do závodu v plné sestavě, startuje Martin Stošek, Marc Stutzmann, Stefanie Dohrn i Andreas Seewald.